Friday, September 2, 2016

Chocolate Fudge Cookies

Cookies med fudgebitar och choklad, visst låter det gott? Och att de dessutom är så där härligt sega gör dem inte sämre. De är goda till en kopp kaffe eller te. Eller kanske du vill fylla två kex med glass emellan och göra glass-sandwich? Gott hursomhelst.

Cookies with fudge chunks and chocolate, does it sound good? And that they also are chewy does not make them worse. They are good with a cup of coffee or tea. Or maybe you want to fill two cookies with ice cream in between and make an ice cream sandwich? Good anyhow.



Chocolate Fudge Cookies
8 pcs

45 g butter, softened
3/4 dl coconut sugar
2 tbsp granulated sugar
1 small egg
1.5 dl flour
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla powder
one pinch of salt
3-4 pcs soft fudge, cut into small pieces
to taste dark chocolate, cut into pieces

Line a baking sheet with parchment paper. Beat the butter, coconut sugar, and sugar until fluffy with an electric mixer. Add the egg and mix well. Now add the flour, baking powder, vanilla powder and salt, mixing until combined. Stir in the fudge and chocolate. Put the dough in the fridge for 30 minutes. Heat the oven to 175 °C. Take the dough with a cookie scoop or ice cream scoop and put on the baking sheet. Flatten the top of each cookie slightly. Bake the cookies for 10-12 minutes, or until lightly browned. Let the cookies cool completely.



Choklad Fudge Cookies
8st

45 g smör, mjukt
3/4 dl kokossocker
2 msk strösocker
1 litet ägg
1,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vaniljpulver 
en nypa salt
3-4 st mjuk fudge, små bitar
mörk choklad efter smak, i bitar

Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa smör, kokossocker och socker tills fluffigt med en elvisp. Tillsätt ägg och blanda väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt. Rör i fudge och choklad. Ställ degen i kylskåpet i 30 minuter. Värm ugnen till 175 °C. Ta degen med en kexskopa eller glasskopa och sätt på bakplåten. Baka kakorna i 10-12 minuter eller tills lätt bruna. Låt dem svalna helt.

2 comments: