I often use tofu in vegetarian patties as it gives a good texture to the patties. I always use firm tofu not the soft one. And as usual with vegetarian patties you can spice wildly :) use the spices you like and dare to try new flavours.
Spinach Tofu Patties
10 cubes frozen spinach
0.5 red onion, chopped
0.5 garlic clove, chopped
200 g firm tofu, drained and crumbled
0,5 can white beans, drained and rinsed
sambal oelek, after taste
mustard, after taste
salt
pepper
paprika
cumin
Fry the frozen spinach in a skillet until all liquid is evaporated. Mix with a hand blender spinach, tofu, onion, garlic and spices until smooth. Season to taste. Heat the oven to 175 C. Form the batter into 6 patties and put them on a baking sheet lined with an oiled parchment paper. Bake for 20-25 minutes.
Spenat Tofubiffar
10 kuber fryst spenat
0,5 rödlök, hackad
0,5 vitlöksklyfta, hackad
ca 200 g fast tofu, avrunnen och smulad
0,5 burk vita bönor, avrunna och sköljda
sambal oelek, efter smak
senap, efter smak
salt
peppar
paprika
kummin
Stek den frysta spenaten i en stekpanna tills all vätska förångats. Blanda med en stavmixer spenat, tofu, lök, vitlök och kryddor tills slät. Smaka av och krydda. ev mer. Värm ugnen till 175 C. Forma smeten till 6 biffar och lägg dem på en plåt klädd med ett oljat bakplåtspapper. Grädda i 20-25 minuter.
Stek den frysta spenaten i en stekpanna tills all vätska förångats. Blanda med en stavmixer spenat, tofu, lök, vitlök och kryddor tills slät. Smaka av och krydda. ev mer. Värm ugnen till 175 C. Forma smeten till 6 biffar och lägg dem på en plåt klädd med ett oljat bakplåtspapper. Grädda i 20-25 minuter.
3 Comments
Ser väldigt mumsigt ut!
ReplyDeleteGud så gott kram
ReplyDeleteTack snälla och kram tillbaka!
Delete