Friday, July 8, 2016

Creamy Goat Cheese Sauce

Getost har jag inte alltid tyckt om, det är först på senaste år som jag börjat uppskatta osten. Jag gillar milda getostar och tycker om smaken i gräddsåser, på pizza och i sallad. Du får gärna tipsa mig om recept med getost.

I have not always liked goat cheese, it's only in recent years that I started to appreciate the cheese. I like mild goat cheeses and enjoy the taste of it in cream sauces, pizza and salad. Please feel free to tell me about your favourite recipes with goat cheese.


Creamy Goat Cheese Sauce

150 g soft goat cheese
1 dl cream
1 dl vegetable stock or milk
salt
black pepper
fresh parsley

Put the cheese, cream and vegetable stock in a pan and heat up. Let simmer for 5-10 minutes. The longer you cook, the thicker it will be. Serve with eg pasta.



Krämig Getostsås

150 g mjuk getost
1 dl grädde
1 dl grönsaksbuljong eller mjölk
salt
svartpeppar
färsk persilja

Sätt ost, grädde och grönsaksbuljong i en kastrull och värm upp. Låt sjuda i 5-10 minuter. Ju längre du kokar såsen, desto tjockare blir den. Servera med t.ex. pasta.

2 comments:

  1. Getost är så gott! Här finns det många getfarm,och de lagar ganska goda getost.Själv tycker jag om getost med stark smak,som t.ex Sainte-Maure.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag är inte där ännu att jag skulle gilla stark getost :) Men god smak ger den till maträtter.

      Delete