I have not always liked goat cheese, it's only in recent years that I started to appreciate the cheese. I like mild goat cheeses and enjoy the taste of it in cream sauces, pizza and salad. Please feel free to tell me about your favourite recipes with goat cheese.
Creamy Goat Cheese Sauce
150 g soft goat cheese
1 dl cream
1 dl vegetable stock or milk
salt
black pepper
fresh parsley
Put the cheese, cream and vegetable stock in a pan and heat up. Let simmer for 5-10 minutes. The longer you cook, the thicker it will be. Serve with eg pasta.
Krämig Getostsås
150 g mjuk getost
1 dl grädde
1 dl grönsaksbuljong eller mjölk
salt
svartpeppar
färsk persilja
Sätt ost, grädde och grönsaksbuljong i en kastrull och värm upp. Låt sjuda i 5-10 minuter. Ju längre du kokar såsen, desto tjockare blir den. Servera med t.ex. pasta.
2 Comments
Getost är så gott! Här finns det många getfarm,och de lagar ganska goda getost.Själv tycker jag om getost med stark smak,som t.ex Sainte-Maure.
ReplyDeleteJag är inte där ännu att jag skulle gilla stark getost :) Men god smak ger den till maträtter.
Delete