Saturday, July 16, 2016

Coffee Mascarpone Mousse

Jag hade mascarpone och grädde hemma och ville göra någon god dessert av dem. Jag vispade dem och tillsatte kaffe och steviadroppar och vips hade jag en dessert klar på nolltid.  Man kunde bra använda denna mousse som frosting till cupcakes eller kakor. Jättegod!

I had mascarpone and cream at home and wanted to make a good dessert of them. I whipped them and added coffee and stevia drops and suddenly I had a dessert ready in no time. One could well use this mousse as a frosting for cupcakes or cakes. Scrumptious!


Coffee Mascarpone Mousse

equal parts of mascarpone and heavy cream
espresso
sweetener of choice (icing sugar, stevia...)

Whip together mascarpone and cream and add a dash of espresso and sweetener. Pipe into glasses and top with cocoa powder or ground coffee. Put in the fridge before serving. 


Kaffe Mascarpone Mousse

lika delar av mascarpone och vispgrädde 
espresso
ditt val av sötningsmedel  (florsocker, stevia...)

Vispa ihop mascarpone och grädde och tillsätt en skvätt espresso och sötningsmedel. Lägg  i glas och toppa med kakaopulver eller malet kaffe. Ställ i kylen innan servering.

2 comments:

  1. Vilken god och enkel efterrätt, hade säkert varit smarrig att fylla cannellonis med!
    Kram

    ReplyDelete