Thursday, June 9, 2016

Lentil Cheese Patties

Ibland när jag inte vet vad jag skall laga till middag är biffar av linser eller bönor något jag gärna gör. Och de här smular inte som vegetariska biffar lätt kan göra och det har mycket smak tack vare parmesanosten. Jag valde att använda biffarna i tortilla tillsammans med stekta grönsaker, babyspenat och tomatrelish.

Sometimes when I do not know what to make for dinner, I usually make patties of lentils or beans. And these do not crumble as vegetarian patties can easily do, and they've a lot of flavor, thanks to the parmesan cheese. I chose to use the patties in tortilla with fried vegetables, baby spinach and tomato relish.


Lentil Cheese Patties
4 pcs

1 can (400g) of brown lentils
0.5 red onion, chopped
0.5 dl parmesan or nutritional yeast
1.5 tsp psyllium husk
1 tsp oregano
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika powder
1/8 tsp salt or to taste

Mix the lentils and onion with a hand blender to a puree. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Shape into four patties and put them on a baking sheet lined with a oiled parchment paper. Bake in 200 C degrees for about 25 minutes, turn the patties once during cooking.



Lins-Ostbiffar
4 st

1 burk (400g) bruna linser
0,5 rödlök, hackad
0,5 dl parmesan eller bjäst
1,5 tsk fiberhusk
1 tsk oregano
1/4 tsk vitlökspulver 
1/4 tsk paprikapulver 
1/8 tsk salt eller smak

Mosa linser och lök med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Forma till fyra biffar och lägg dem på en plåt klädd med en oljat bakplåtspapper. Grädda i 200 grader grader i ca 25 minuter, vänd på biffarna en gång under tillagningen.

No comments:

Post a Comment