Sometimes you have no time or energy to start baking buns, then you can make muffins flavored with cinnamon and cardamom. I topped mine with cream cheese, cinnamon and stevia.
Cinnamon Bun Muffins
70 g butter, soft
1 dl coconut sugar
1/4 dl sukrin gold
1 egg
2 tbsp quark
1 dl spelt flour
1 dl almond flour
1.5 tsp cinnamon
3/4 tsp cardamom
1 tsp baking powder
pinch of salt
Pre-heat the oven to 175 C degrees. Stir butter and sugars in a bowl. Add the egg and quark and stir to combine. Then stir in the rest of the ingredients. Divide the batter between muffin cups (I made three big ones and 2 small ones). Bake in the oven for 12 minutes for the smaller muffins and about 20 minutes for the bigger ones.
Kanelbullemuffins
70 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
1/4 dl Sukrin gold
1 ägg
2 msk kvarg
1 dl speltmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 tsk kanel
3/4 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
nypa salt
Värm ugnen till 175 C grader. Rör smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och kvarg och rör om. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fördela smeten mellan muffinsformar (jag hade tre stora och 2 små). Grädda i ugnen i 12 minuter för de mindre muffinsarna och ca 20 minuter för de större.
Värm ugnen till 175 C grader. Rör smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och kvarg och rör om. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fördela smeten mellan muffinsformar (jag hade tre stora och 2 små). Grädda i ugnen i 12 minuter för de mindre muffinsarna och ca 20 minuter för de större.
0 Comments