Ibland har man inte tid eller ork att börja baka bullor, då kan man göra muffins med smak av kanel och kardemumma. Jag toppade mina med färskost, kanel och stevia. 

Sometimes you have no time or energy to start baking buns, then you can make muffins flavored with cinnamon and cardamom. I topped mine with cream cheese, cinnamon and stevia.


Cinnamon Bun Muffins

70 g butter, soft
1 dl coconut sugar
1/4 dl sukrin gold
1 egg
2 tbsp quark
1 dl spelt flour
1 dl almond flour
1.5 tsp cinnamon
3/4 tsp cardamom
1 tsp baking powder
pinch of salt

Pre-heat the oven to 175 C degrees. Stir butter and sugars in a bowl. Add the egg and quark and stir to combine. Then stir in the rest of the ingredients. Divide the batter between muffin cups (I made three big ones and 2 small ones). Bake in the oven for 12 minutes for the smaller muffins and about 20 minutes for the bigger ones. 



Kanelbullemuffins

70 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
1/4 dl Sukrin gold
1 ägg
2 msk kvarg
1 dl speltmjöl 
1 dl mandelmjöl 
1,5 tsk kanel
3/4 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
nypa salt

Värm ugnen till 175 C grader. Rör smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och kvarg och rör om. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fördela smeten mellan muffinsformar (jag hade tre stora och 2 små). Grädda i ugnen i 12 minuter för de mindre muffinsarna och ca 20 minuter för de större.