Friday, May 6, 2016

Bread Sticks

De här kom till lite av ett misstag då jag skulle göra croissanter men kom på senare då degen redan var gjord och vilade i kylskåpet att jag hade glömt sockret, ups. Men jag gjorde faktiskt också croissanter av en del av degen och de smakade ändå helt ok. De passar bättre som ett saltigt mål och de går bra att fylla med t.ex ost och tomat. Av resterande deg gjorde jag alltså dessa brödpinnar, penslade dem med ägg och toppade med parmesan. 

I was making croissants, but when I realised I had forgotten the sugar from the dough it already was made and rested in the refrigerator, ups. But I did actually make croissants of a part of the dough and they still tasted ok. They go better as a salty snack and you can fill them with eg cheese and tomato. Of the remaining dough I made then these bread sticks, brushed them with egg wash and topped with parmesan.



Bread Sticks

2,5-3.5 dl flour
1.5 tbsp butter, cold
0.5 tbsp dry yeast
1 tsp salt
3/4 dl heavy cream
3/4 dl cold water

egg for brushing
parmesan for topping

Put all the ingredients in a bowl of a kitchen machine (I have a KitchenAid). Use a dough hook and let the machine knead the dough for 5 minutes. When the dough is smooth wrap it in plastic wrap and put in the fridge overnight. Roll the dough on a floured surface and cut into strips. Twist the dough and put on a baking sheet lined with parchment paper. Brush them with egg and top with parmesan. Bake in 200 C for about 15 minutes.


Brödpinnar

2,5-3,5 dl mjöl
1,5 msk smör, kallt
0,5 msk torrjäst
1 tsk salt
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl kallt vatten

ägg till pensling
parmesan att toppa med

Lägg alla ingredienser i en köksmaskinskål (jag har en KitchenAid). Använd en degkrok och låt maskinen knåda degen i 5 minuter. När degen är smidig packa in den i plastfolie och lägg i kylen över natten. Kavla degen på mjölat bakbord och skär i strimlor. Vrid degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg och topp amed parmesan. Baka i 200 C i ca 15 minuter.

No comments:

Post a Comment