Tuesday, April 12, 2016

Tofu Zucchini Patties

Vilken vacker dag vi hade igår, sol och hela 19 grader varmt. Känns mycket bra med varmare väder och det ljust tidigt på morgonen och sent på kvällen. Igår hade jag en vän över på middag, vilket var trevligt. Vi träffades i Singapore för ca. 7 år sedan, då vi båda bodde där. 

Biffar gjorda på tofu blir riktigt bra och de håller ihop utan att smula. Jag tycker att man kan smaksätta dessa biffar enligt vad man har hemma eller vad man är sugen på. Jag hade tahini i mina men jordnötssmör passar också. Och vill man inte ha någondera, då är det bara att utesluta dem. Senap ger en god smak till biffarna.

What a beautiful day we had yesterday, sunny and +19 degrees. Feels very good with warmer weather and it's so bright early in the morning and late in the evening. Yesterday I had a friend over for dinner, which was nice. We met in Singapore for about 7 years ago, when we both lived there.

Patties made from tofu is really delicious and they hold together without crumbling. I think you can flavor these patties with spices you have at home or whatever you fancy. I added tahini in mine, but peanut butter is also suitable. And if you don't want either of them, then you can exclude them. Mustard gives a good flavor to patties.



Tofu Zucchini Patties

vegetable oil
1 small red onion
200 g firm tofu
1 dl zucchini, grated and 
1 tbsp tahini or peanut butter
0.5 tbsp mustard
1 tsp psyllium husks
1/4 tsp salt
pinch of black pepper

Mash the tofu with a hand blender. Warm the oil in a skillet. Add the onions and saute for 3 minutes. Add zucchini and cook for another 3 minutes. Transfer the mixture to a bowl and add tofu and the remaining ingredients. Preheat the oven to 200° C. Lightly oil a baking sheet. Shape the mix into 4 burgers and put them on the prepared baking sheet and bake until firm and browned, 20-30 minutes.



Tofu Zucchinibiffar

vegetabilisk olja
1 liten rödlök, tärnad
200 g fast tofu
1 dl zucchini, riven
1 msk tahini eller jordnötssmör
0,5 msk senap
1 tsp psylliumhusk
1/4 tsk salt
nypa svartpeppar

Mosa tofun med en stavmixer. Värm upp oljan i en stekpanna. Tillsätt lök och stek i 3 minuter. Lägg i riven zucchini och stek i ytterligare 3 minuter. Överför blandningen till en skål och tillsätt tofu och resterande ingredienser. Värm ugnen till 200 ° C. Lägg bakplåtspapper på en plåt och olja den lätt. Forma tofublandningen till 4 biffar och lägg dem på bakplåten och grädda tills de är gyllenbruna, ca. 20-30 minuter.


8 comments:

  1. Tofu & zucchinibiffar brukar jag också göra ofta,har också såna i blogget,men för länge länge sedan.Just förra veckan gjorde jag såna igen,men nog annorlunda än dina.Nästa gång tillsätter jag jordnötssmör;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, testa gärna att ha i jordnötssmör. Ser fram emot ditt recept.

      Delete
  2. Dom ser verkligen ut att hålla samman riktigt bra! Annars tycker vi att det kan vara lite klurigt och att vegetariska biffar gärna smula sönder när man steker dom. Får bli en test av dessa!
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ni har så rätt. Hoppas ni kommer gilla dem, tack. Kram

      Delete
  3. Jag tror bara jag smakat tofu en gång och det var väldigt länge sen. Spännande recept.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tofu är smaklöst i sig, men kryddar man tillräckligt blir det bra. Tack!

      Delete
  4. Tänker att 2016 ska bli året då jag utvecklar mig inom vegansk matlagning. Blir så inspirerad av hur gott det kan bli då jag ser dina bilder. Måste börja snart:-) Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är ju verkligen gott och inte svårt alls. Kram!

      Delete