Det finns så många goda vegetariska biffar man kan laga, som quinoa, hirs, tofu och nu dessa med linser. Så goda och de håller ihop bra och smular inte. Jag valde att ha mina i en sallad tillammans med grillade grönsaker och hummus, men de är goda att ha som fyllning i wrap också. 

There are so many good vegetarian patties you can make, like quinoa, millet, tofu and now these with lentils. So good and they hold together well and does not crumble. I chose to have mine in a salad together with grilled veggies and hummus, but they are good to have as a filling in wrap too.



Lentil Patties

1 can (400g) of brown lentils
0.5 red onion, chopped
0.5 dl parmesan or nutritional yeast
1-2 tsp psyllium husks
1 tsp oregano
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika powder
1/8 tsp salt or to taste

Mix the lentils and onion with a hand blender to a puree. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Heat a skillet with coconut oil. Shape the mixture into 5-6 patties and flatten them slightly. Fry on both sides until they are cooked through. Optionally, you can bake them in the oven at 180 C for about 25-30 minutes.


Linsbiffar

1 burk (400g) bruna linser
0,5 rödlök, hackad
0,5 dl parmesan eller bjäst
1-2 tsk psyllium
1 tsk oregano
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprikapulver
1/8 tsk salt eller efter smak

Blanda linser och lök med en stavmixer till puré. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Hetta upp en stekpanna med kokosolja. Forma smeten till 5-6 biffar och platta till dem lätt. Stek på båda sidor tills de är genomstekta. Eventuellt kan du grädda dem i ugnen i 180 C ca 25-30 minuter.