Monday, April 25, 2016

Bell Pepper Ricotta Sauce

En krämig, aningen söt sås får man då man använder ugnsrostade paprikor med ricotta. Den är kanske inte den mest vackraste såsen, men god är den och det är ju viktigast. Om du tycker att såsen är för tjock kan man tillsätta en skvätt grädde. Jag serverade såsen med zucchinipasta, men det går lika bra med vilken pasta som helst.

You get a creamy, slightly sweet sauce when using oven-roasted peppers with ricotta. It may not be the best looking sauce, but it's delicious and that's what counts. f you think the sauce is too thick, you can add a dash of cream. I served the sauce with zucchini pasta, but it works just as well with regular pasta.



Bell Pepper Ricotta Sauce

3 small bell peppers, different colors and oven roasted
1 red onion, oven roasted
250 g ricotta
1 dl gouda cheese, grated 
1 garlic clove, pressed
salt
pepper

Mix all the ingredients with a hand held mixer. Season to taste. Heat the sauce in a sauce pan and pour over pasta or zucchini pasta.


Paprika Ricottasås

3 små paprikor, olika färger och ugnsrostade
1 röd lök, ugnsrostad
250 g ricotta
1 dl goudaost, riven
1 vitlöksklyfta , pressad
salt
peppar

Blanda alla ingredienser med en stavmixer. Krydda efter smak. Värm såsen i en kastrull och häll över pasta eller zucchini-pasta.

2 comments:

  1. Älskar ugnsrostade paprikor! De blir så otroligt goda! Ha en fin dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir så söta och goda. Tack detsamma!

      Delete