Friday, March 18, 2016

Veggie Stew with Cinnamon

Min nya favorit är att tillsätta kanel i såser/grytor. Det behövs inte mycket för att ge en god smak och kryddan passar förvånansvärt bra tillsammans med tomat. Har du testat att ha i kanel i dina maträtter? Här kan du läsa mera om kanelens fördelar för din hälsa.

Fredag igen och idag börjar kaffefestivalen i Amsterdam. Jag har väntat på denna dag sedan vi bokade biljetter i slutet av förra året :) Vi kommer att fara imorgon och förhoppningsvis blir det en trevlig dag, i alla fall koffeinfylld, hihi. Vad har du för planer på helgen?

My new favorite is to add cinnamon to sauces / stews. It does not require much to give a good flavor and the spice goes surprisingly well with tomato. Have you tried to add cinnamon in your food? Here you can read more about the health benefits of cinnamon. 


Friday again and today Amsterdam coffee festival begins. I've been waiting for this day since we booked tickets at the end of last year :) We will go tomorrow and hopefully it will be a nice day, at least it will be filled with caffeine, lol. What are your plans for the weekend?



Veggie Stew with Cinnamon

1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 zucchini, chopped
100 g corn (from a can)
3 dl cooked lentils
800 g tomato sauce
cinnamon
salt
pepper

Fry the onion and garlic in oil in a saucepan. Add zucchini, corn, lentils and tomato sauce and simmer for 20 minutes. Season with cinnamon, salt and pepper. 


Vegegryta med Kanel

1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 zucchini, hackad
100 g majs (från en burk)
3 dl kokta linser
800 g tomatsås
kanel
salt
peppar

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Lägg i zucchini, majs, linser och tomatsås och låt sjuda i 20 minuter. Krydda med kanel, salt och peppar.

No comments:

Post a Comment