Saturday, February 13, 2016

Chickpea Veggie Patties

Dessa biffar påminner om falafel till smaken, men jag har också tillsatt morot och zucchini för att få extra grönsaker. När man mixar allt ihop märker man inte grönsakerna, kanske ett tips till er som har barn eller män :) som inte gillar grönsaker! Och som alltid kan du smaksätta med dina favoritkryddor.

These patties resembles falafel to taste, but I've also used carrots and zucchini to add extra vegetables. When you mix it all together, you won't notice the vegetables, maybe a tip for those of you who have children or men :) who do not like vegetables! And as always, you can flavor with your favorite spices.


Chickpea Veggie Patties
4 pcs

1 dl carrot, finely grated
1 dl zucchini, finely grated
0.5 red onion, finely grated
1 garlic clove, finely grated
1 can of chickpeas
1 tsp fiber husks
3/4 tsp jeera
1 tbsp fresh parsely
salt
pepper
paprika

Grate the carrot and zucchini and squeeze excess liquid from them. Add the rest of the ingredients and season to taste. Shape the mixture into 4 patties and fry them in coconut oil in a skillet until golden brown. 


Kikärts-Grönsaksbiffar
4 st

1 dl morot, fint riven
1 dl zucchini, fint riven
0,5 rödlök, fint riven
1 vitlöksklyfta, fint riven
1 burk kikärter
1 tsk fiberhusk
3/4 tsk spiskummin
1 msk färsk persilja
salt
peppar
paprika

Riv morot och zucchini och pressa överflödig vätska ur dem. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av. Forma smeten till 4 biffar och stek dem i kokosolja i en stekpanna tills gyllenbruna.

2 comments: