Saturday, December 5, 2015

Carrot-Lentil Puree Soup

En värmande soppa smakar speciellt gott då det är kallare ute. Det här är en enkel soppa med få ingredienser. Du kan som vanligt smaksätta som du vill, kanske chili eller sambal oelek ger en hetta du gillar. För att få soppan matigare stek halloumi till.

A warming soup tastes especially good when it's colder outside. This is a simple soup with few ingredients. You can as usual season the soup to your taste, maybe you like the heat from chili or sambal oelek. To make the soup more filling add some fried halloumi. 



Carrot-Lentil Puree Soup

5 dl vegetable stock
4 carrots
1 red onion
1 dl red lentils, rinsed and drained
salt
black pepper
2 tbsp garlic cream cheese

Peel and slice the carrots and onion. Add the carrots, onion and red lentils into boiling vegetable stock. Let simmer for 30 minutes or until the carrots are soft. Remove from the heat and add the cream cheese, then mix everything with a hand blender. Season to taste. 


Morot-linspurésoppa

5 dl grönsaksbuljong
4 morötter
1 rödlök
1 dl röda linser, sköljda och avrunna
salt
svartpeppar
2 msk vitlöksfärskost

Skala och skiva morötterna och löken. Tillsätt morötter, lök och röda linser i kokande grönsaksbuljong. Låt sjuda i 30 minuter eller tills morötterna är mjuka. Ta bort från värmen och tillsätt färskost, blanda sedan allt med en stavmixer. Smaka av.

4 comments: