Friday, October 9, 2015

Egg and Dairy-free Cake Base - Barcelona Cake

Förra helgen bakade jag en tårta som skulle vara fri från mjölk, ägg och nötter. Jag fyllde tårtan med hallongrädde och hallonsylt. Jag använde Alpro soyagrädde och när den vispas blir den väldigt fluffig och ökar mycket i volym. Jag blev positivt överraskad av grädden. 

Last weekend I baked a cake that needed to be free from milk, eggs and nuts. I filled the cake with raspberry cream and raspberry jam. I use Alpro soya cream and when whipped it becomes very fluffy and increase much in volume. I was pleasantly surprised by the cream.


Ägg- och mjölkfri Tårtbotten 

6,5 dl vetemjöl
3,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
en nypa salt
3,5 dl vatten
1,5 dl olja
1 msk vinäger
1 tsk vaniljessens

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i vatten, olja, vinäger och vanilj, vispa tills smeten är slät. Häll smeten i en bakform (22cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 C i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. 



Egg and Dairy-Free Cake Base

6,5 dl flour
3,5 dl sugar
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
a pinch of salt
3.5 dl water
1.5 dl oil
1 tbsp vinegar
1 tsp vanilla essence

Mix all dry ingredients in a bowl. Pour in water, oil, vinegar and vanilla, beat until the batter is smooth. Pour the batter into a baking pan (22cm) lined with baking paper and bake at 175 C in the lower part of the oven for about 60 minutes.

2 comments: