Thursday, September 17, 2015

Zucchini Gratin

Gratäng är gott och går att variera med olika grönsaker. Jag har gjort gratäng på vitkål, som är så otroligt god, blomkål-broccoligratäng, aubergine-fetagratäng tidigare. Nu hade jag zucchini hemma, så det fick bli en gratäng på den. 

Gratins are good and can be varied with different vegetables. I have done a gratin with cabbage, which is so incredibly good, cauliflower-broccoli gratin, eggplant-feta gratin earlier. Now I had zucchini at home, so I made this gratin.


Zucchinigratäng

600 g zucchini, skivade
2 tomater, skivade
1 röd lök
salt
peppar
1,5 dl grädde
1 dl riven ost

Lägg zucchiniskivorna på hushållspapper och salta. Låt dem vattnas ur ca 15 min. Torka dem sedan med hushållspapper. Skiva tomaterna och hacka löken. 

Lägg zucchiniskivor och tomatskivor omlott i en ugnsform. Strö på lök. Salta och peppra. Häll på grädde och strö på riven ost. Grädda i ugnen på 200 C grader i ca 30 minuter.


Zucchini Gratin

600 g courgettes, sliced
2 tomatoes, sliced
1 red onion
salt
pepper
1,5 dl cream
1 dl grated cheese

Put the zucchini slices on paper towels and sprinkle with salt. This draws out extra water, preventing your gratin from getting soggy. Wipe them with a paper towel. Slice the tomatoes and chop the onion.

Put the zucchini slices and tomato slices overlapping in a baking dish. Add the onion. Season with salt and pepper. Pour in the cream and sprinkle with grated cheese. Bake in the oven at 200 degrees C for about 30 minutes.

4 comments: