Stekt panerad aubergine är väldigt enkelt att laga och gott. Godast är de nystekta, då de är knapriga. Jag panerade aubergineskivorna med mandelmjöl, parmesan och kryddor. 

Fried breaded eggplant is very easy to make and delicious. They should be eaten straight after they are fried to get that yummy crispy crust. I breaded the eggplant slices with almond flour, parmesan cheese and spices.


Parmesan fried Eggplant

eggplant
salt
egg
almond flour
parmesan cheese, grated 
garlic powder
salt
black pepper
butter, coconut oil or other oil

Slice the eggplant into 0.5-1 cm thick slices and arrange in a single layer. Sprinkle with salt and let sit 20 minutes. Dry the eggplant with a paper towel.

In a bowl, whisk the egg and in another bowl, stir together almond flour, parmesan, garlic powder, salt and pepper. Dip each slice of eggplant first in egg, then in the almond flour-cheese mixture.

In a skillet, heat butter/oil over medium heat and fry the eggplants until the coating is golden brown and crisp. Remove and let drain on a paper towel lined plate.



Parmesanstekt Aubergine

äggplanta
salt
ägg
mandelmjöl
parmesanost, riven
vitlökspulver
salt
svartpeppar
smör, kokosnötolja eller annan matolja

Skär auberginen i 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg i ett enda skikt. Strö över salt och låt sitta i 20 minuter. Torka aubergineskivorna med en pappershandduk.

I en skål, vispa ägg och i en annan skål, rör ihop mandelmjöl, parmesan, vitlökspulver, salt och peppar. Doppa varje aubergineskiva först i ägg, sedan i mandelmjöl-ostblandningen.

I en stekpanna, är värme smör / olja på medelvärme och stek äggplantorna tills gyllenbruna och knaprig. Låt dem rinna av på hushållspapper.