Wednesday, September 9, 2015

Chocolate Protein Mud Cake

Jag bakar gärna med proteinpulver och tycker att det oftast blir lyckat. De här kakorna är lite kladdiga och har en smak av choklad. De är dessutom glutenfria. 

I like to bake with protein powder and think that it often turns out good. These cakes are a bit sticky and have a taste of yummy chocolate. They are gluten-free.


Chokladprotein-Kladdkaka

50 g kokosolja utan smak 
3/4 dl kokossocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
en nypa salt
1 dl mandelmjöl
0,5 dl choklad proteinpulver (vassle)
1 ägg

Värm ugnen till 200 C grader. Blanda alla ingredienser i en skål och häll smeten i små silikonformar. Grädda i ca 12 min. Låt svalna. Servera med t.ex. bär.


Chocolate Protein Mud Cake

50 g coconut oil
3/4 dl coconut sugar
1/4 tsp vanilla powder
1 tsp cinnamon
a pinch of salt
1 dl almond flour
0.5 dl chocolate protein powder (whey) 
1 egg

Preheat the oven to 200 C degrees. Mix all the ingredients in a bowl and pour the batter into small silicon molds. Bake for about 12 minutes. Let cool. Serve with eg. berries.

4 comments: