Sunday, August 16, 2015

Cheesy, crunchy Omelette

Jag har sett på flera bloggar ostpanerad omelett eller ägg och jag tyckte det lät intressant så jag testade att ostpanera omelett. Och hur gott blev inte det då :) Jag gillar den knapriga ytan omeletten får av den stekta osten. En ny favorit helt klart!

I have seen on several blogs these cheesy, crucnhy omelettes or eggs and I thought it sounded interesting so I made an omelette. And, wow, this was good :) I like the crisp surface the omelette gets because of the fried cheese. A new favorite for sure!


Ostpanerad Omelett

2 ägg
2 msk grädde
salt
peppar
0,5 dl riven ost
smör

Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Värm smör i en stekpanna och lägg ost i stekpannan, så den täcker botten. När osten börjar bubbla häll på äggen och stek på svag värme tills äggen nästan stelnat. Klart, servera med sallad.  


Cheesy Omelette

2 eggs
2 tbsp cream
salt
pepper
0.5 dl of grated cheese
butter

Whisk the eggs, cream, salt and pepper in a bowl. Heat the butter in a skillet and add cheese to the pan, so it covers the bottom. When the cheese begins to bubble pour in the eggs and cook on low heat until the eggs are almost set. Ready, serve with salad.

4 comments:

  1. Åh, det där måste jag prova. Tack för tipset!

    ReplyDelete
  2. Gahhhh måste testa👍🏻😊 tack för tipset kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gör det, du kommer nog gilla det :) Kram!

      Delete