Monday, July 20, 2015

Vegetable Lasagna

Jag hade varit sugen på lasagne i flera dagar och då måste man ju laga lasagne för att stilla suget :) Som ostsås använde jag ricotta, blandat med riven ost och kryddor. Lasagne är en riktig comfort-food, så gott och krämigt. 

I had been craving lasagna for several days and just had to make it satisfy my craving :) As cheese sauce I used ricotta, mixed with grated cheese and spices. Lasagna is a real comfort-food, so good and creamy.


Vegetable Lasagna
4 portions

2 dl red lentils
1 red onion, chopped
2 carrots, grated
1 small zucchini, chopped
400 g tomato sauce
salt
pepper
oregano
garlic powder

250 g ricotta
1.5 dl grated cheese
fresh or dried basil
salt
pepper
garlic powder

lasagna sheets
cheese, grated 

Cook the lentils according to the package instructions. Heat a skillet with some oil and fry the onion for a couple of minutes. Then add the carrots and zucchini and fry for 5 minutes. Add the cooked lentils and the tomato sauce and season to taste. 

Mix together ricotta, cheese, basil, salt, pepper and garlic. Taste and add more spices if needed. 

Layer vegetable-tomato mixture, ricotta and lasagne sheets in an ovenproof dish. Finish with vegetable-tomato mixture and grated cheese on top. Bake at 200 C for about 30 minutes. 


Grönsakslasagne
4 portioner

2 dl röda linser
1 rödlök, hackad
2 morötter, rivna
1 liten zucchini, hackad
400 g tomatsås
salt
peppar
oregano
vitlökspulver

250 g ricotta
1,5 dl riven ost
färsk eller torkad basilika
salt
peppar
vitlökspulver

lasagne ark
ost, riven

Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek löken i ett par minuter. Tillsätt sedan morötter och zucchini och stek i 5 minuter. Tillsätt kokta linser och tomatsås och krydda efter smak.

Blanda ihop ricotta, ost, basilika, salt, peppar och vitlök. Smaka och tillsätt kryddor om det behövs.

Varva grönsaks-tomatblandning, ricotta och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med grönsaks-tomatblandningen och riven ost på toppen. Grädda i 200 C i ca 30 minuter.

3 comments:

  1. mums fräscht och gott : ) kram Sofia

    ReplyDelete
  2. Åh, vi åt en så god vegetarisk lasagne på en Italiensk restaurang nu när vi var på semester... kanske vi skulle ta och testa och laga till din när vi vill drömma oss tillbaka!
    Kramar på dej

    ReplyDelete