Friday, July 24, 2015

Gluten-Free Cream Cheese Pancakes

Att göra plättar utan mjöl funkar mycket bra. Här i en version med ägg och färskost. Jag har även gjort med både kvarg och färskost och det funkar finfint det också. Jag toppade mina plättar med kvarg och värmda bär. Kanske något till helgens frukost?

Making pancakes without flour works very well. Here in a version with eggs and cream cheese. I have also made pancakes with both cream cheese and cottage cheese, and it works just fine too. I topped my pancakes with quark and warmed berries. Maybe these could be your breakfast this weekend?


Cream Cheese Pancakes

2 eggs
50g cream cheese
3/4 tsp cinnamon
stevia or sweetener of choice
one pinch of salt

Mix all the ingredients with a hand blender in a bowl. Heat a skillet with some coconut oil and fry four pancakes golden brown on both sides. 


Färskost-plättar

2 ägg
50g färskost
3/4 tsk kanel
stevia eller annat sötningsmedel
en nypa salt

Blanda alla ingredienser med en stavmixer i en skål. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja och stek fyra pannkakor gyllenbruna på båda sidor.

6 comments:

  1. Så enkelt. Och det ser så gott ut!

    ReplyDelete
  2. Gott! Pannkakor helt i min smak! Kram!

    ReplyDelete
  3. Väldigt smidigt och lättlagat, ingredienser som vi alltid har hemma också dessutom!
    Kramar

    ReplyDelete