Monday, June 15, 2015

Lemon Drizzle Cake

Till min väns födelsedag bakade jag en fräsch tårta med smak av citron. Receptet kommer från Jamie Oliver och finns här. Jag använde inte "self raising flour" utan använde mjöl och tillsatte bakpulver, 1,5 tsk. Den här tårtan passar bra att bjuda på i Midsommar. Toppa den gärna med olika bär eller frukt för att göra den extra somrig. Tårtan känns väldigt fräsch och fluffig, inte alls så där mäktig som man kunde tro då man ser på ingredienserna. Jag gillar verkligen citrusfrukter i bakverk och denna är inget undantag. 

To my friend's birthday I baked a fresh cake with a deep flavour of lemon. The recipe comes from Jamie Oliver and is available here. I did not have "self-raising flour ', so instead I used regular flour and added baking powder, 1.5 tsp. This is the perfect cake to serve on midsummer. Top the cake with various berries or fruit to make it extra summery. The cake feels very fresh and fluffy, not at all heavy as one might think when you look at the ingredients. I really like citrus fruits in baked goodies, and this is no exception.



No comments:

Post a Comment