Monday, June 1, 2015

Curry Hummus

Hummus är gott och passar som tillbehör till mycket. Det är gott att ha som fyllning i pita, wrap, till falafel eller som här tillsammans med sötpotatis och solrosfröbiffar från boken Friendly Food av Hanna Göransson

Hummus is yummy and it's good to have as a filling in pita, wrap, with falafel or as here along with sweet potatoes and sunflower seed patties from the book Friendly Food by Hanna Göransson.


Curry Hummus

3 dl chickpeas, drained and rinsed
0.5 tsp red curry paste
0.5 tsp curry powder
0.5 tsp garlic powder
1/4 tsp salt
4 tbsp water
2 tbsp oil
one squeeze of fresh lemon juice

Put all the ingredients in a bowl and mix with a hand blender until smooth. Store in the fridge. 


Curry Hummus

3 dl kikärtor, avrunna och sköljda
0,5 tsk röd currypasta
0,5 tsk currypulver
0,5 tsk vitlökspulver
1/4 tsk salt
4 msk vatten
2 msk olja
en press av färsk citronsaft

Lägg alla ingredienser i en skål och blanda med en stavmixer tills slät. Förvara i kylen.

5 comments:

  1. Jag frossade i hummus i lördags. Den var köpt men ändå god. Jag är ofta lite lat och köper färdig men visst är det lätt att göra egen! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är verkligen gott och som du säger lätt att göra. Kram!

      Delete
  2. Ja, tack, gärna! Jag älskar hummus!

    ReplyDelete
  3. Vilken interessant hummus version:)

    ReplyDelete