Thursday, May 21, 2015

Finn Crisp Rolls filled with Vegetable Tzatziki

En enkel och god plockmat som passar bra till buffé är dessa rullor gjorda på finn crisp. Du kan fylla dem med din favoritfyllning och den måste nödvändigtvis inte vara vegetarisk.  

A simple and tasty finger food that goes well with the buffet these scrolls made of Finn Crisp. You can fill them with your favorite filling and it must not necessarily be vegetarian.



Finn Crisp Rolls filled with Vegetable Tzatziki

filling
1 dl zucchini, coarsely grated and squeezed of excess liquid
1 dl carrot, coarsely grated
0.5 apple, coarsely grated and squeezed of excess liquid
0.5 garlic clove, grated
1 dl quark / yogurt
1 tsp lemon juice
1/4 tsp salt
black pepper

Mix all the ingredients in a bowl and season to taste. Store in the fridge.

Finn Crisp
12 finn crisps
0.5 l vegetable stock

Heat the vegetable stock until hot, not boiling. Turn off the heat. Drop the finn crisps in the stock for a couple of seconds so they get soaked. Using a slotted spoon, remove from the stock and put on a parchment paper. Spread about 1.5 tsp of the filling on each crisps and roll up. Place the rolls into a container and refrigerate for a couple of hours. Serve as finger food.


Finn Crisp Rullor fyllda med Grönsakstzatziki

fyllning
1 dl zucchini, grovt riven och pressad av överskottsvätska
1 dl morot, grovt riven
0,5 äpple, grovt riven och pressad av överskottsvätska
0,5 vitlöksklyfta, riven
1 dl kvarg / yoghurt
1 tsk citronsaft
1/4 tsk salt
svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en skål och krydda efter smak. Förvara i kylen.

Finn Crisp
12 finn crisp
0,5 l grönsaksbuljong

Värm upp grönsaksbuljongen, den skall inte koka. Stäng av värmen. Doppa finn crispen i buljongen för ett par sekunder så att de mjuknar. Med hjälp av en hålslev ta bort dem från buljongen och sätt på ett bakplåtspapper. Bred cirka 1,5 tsk fyllning på varje finn crisp och rulla ihop. Placera rullarna i en behållare och ställ i kylen för ett par timmar. Servera som plockmat.

3 comments: