Saturday, April 18, 2015

Gluten-Free Waffles with Baobab

Mmm, våfflor till frukost är ingen dålig start på dagen! Kanske något till helgens frukost, då det kanske finns lite extra tid att lyxa till den. Jag gjorde våfflor på bl.a. banan, glutenfritt mjöl och baobabpulver. Baobab är rik på c-vitamin, fibrer och antioxidanter. Den har en citrussmak med hint av vanilj och kola. 

Mmm, waffles for breakfast is not a bad start to the day! Maybe something for the weekend breakfast, when there might be some extra time to treat yourself. I made waffles, using banana, gluten-free flour and baobab powder. Baobab is rich in vitamin C, fibre and antioxidants. It has a citrus flavor with hints of vanilla and caramel.


Gluten-Free Waffles with Baobab
about 5 small

1 banana
2 dl water (3/4 cup + 1 tbsp)
1.5 dl oat flour, gf (2/3 cup)
1 dl gluten-free flour (½ cup)
0.5 tbsp coconut sugar
2 tsp baobab powder
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt

coconut oil for the waffle iron

Mix all the ingredients in a food processor. Heat a waffle iron and brush with coconut oil. Pour batter onto hot waffle iron. Cook until golden brown. Serve with whipped coconut milk and berries.


Glutenfria Våfflor med Baobab
ca 5 små

1 banan
2 dl vatten
1,5 dl havremjöl, gf
1 dl glutenfritt mjöl
0,5 msk kokossocker
2 tsk baobabpulver
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

kokosolja för våffeljärnet

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Värm ett våffeljärn och pensla med kokosolja. Häll smeten på det heta våffeljärnet. Grädda tills de är gyllenbruna. Servera med t.ex vispad kokosmjölk och bär.

2 comments: