Wednesday, April 29, 2015

Bean Enchiladas

En proteinrik maträtt med hetta från chili. En riktig "comfort food". I morgon firas valborg. Vad har du för planer? Är vädret där du bor så varmt att man kan ha picknick ute? I Singapore är vädret varmt kan jag berätta, det har de senaste veckorna varit otroligt varmt med uppfriskande regnskurar på eftermiddagen. Picknick är populärt här och på helgerna ser man stora grupper av människor äta i parker. Men man får räkna med lite svettdroppar i pannan :)

A high protein dish with heat from the chili. A real "comfort food". Tomorrow May Day is celebrated. What are your plans? Is the weather where you live so warm that you can have a picnic? In Singapore, the weather is warm, I can tell, it has in recent weeks been incredibly warm with refreshing rain showers in the afternoon. Picnics are popular here, and on weekends you see big groups of people eating in the parks. 



Bean Enchiladas

0.5 tbsp oil
1 red onion, chopped
0.5 tsp ground cumin
pinch of chili
1 can of diced tomatoes
3 dl kidney beans
2 dl mixed vegetables, I used peas, carrot and corn
1 dl red lentils
salt, to taste

tortillas
grated cheese

Heat the oil in a saucepan. Fry the onion for a couple of minutes until soft. Sprinkle in the chili powder and cumin and cook for 1 minute more. Pour in the tomatoes, beans, vegetables and lentils and bring to the boil. Let simmer for 15-20 mins, stirring occasionally. Remove from the heat and season to taste.

Spread a spoonful of the bean chili over a ovenproof dish. Fill each tortilla with a few tbsp of chili mixture and roll up to seal. Place them into the ovenproof dish. Spoon the remaining chili on top. Sprinkle on grated cheese and cook in 200 C degree oven for 15 minutes.


Bön Enchiladas

0,5 msk olja
1 rödlök, hackad
0,5 tsk malen spiskummin
nypa chili
1 burk tärnade tomater
3 dl kidneybönor
2 dl blandade grönsaker, jag använde ärter, morot och majs
1 dl röda linser
salt, efter smak

tortillas
riven ost

Hetta upp oljan i en kastrull. Stek löken i ett par minuter tills den är mjuk. Strö i chilipulver och spiskummin och stek i ytterligare 1 minut. Häll i tomater, bönor, grönsaker och linser och koka upp. Låt sjuda i 15-20 minuter, rör om då och då. Ta bort från värmen och krydda efter smak.

Häll lite av bönchilin i botten av en ugnsfast form. Fyll varje tortilla med några msk av chiliblandningen och rulla ihop. Placera dem i ugnsformen. Häll på resterande bönchili. Strö på riven ost och tillaga i 200 C graders ugn i 15 minuter.

2 comments:

  1. Här är det inte riktigt läge för picknick än, även om det är härligt varmt om eftermiddagarna så fryser man rätt snabbt om solen går i moln. Bönenchiladas är gott! Det är ett populärt recept på bloggen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snart så blir det varmare :) Ha det bra!

      Delete