Sunday, April 26, 2015

Banana Raspberry Crumble

Om du snabbt behöver få något gott att duka fram är denna smulpaj ett tips. Den är en nyttigare variant av smulpaj, men det påverkar inte smaken. Mycket god och servera gärna vaniljsås, vaniljglass eller vispad kokosmjölk till.

If you need to quickly get something yummy to serve your guests, then this crumble is a tip. It is a healthier version of crumble pie, but it does not affect the taste. Very good and yummy to serve with custard, vanilla ice cream or whipped coconut milk.


Banana Raspberry Crumble

1 large banana, sliced
1 handful of raspberries
3/4 dl oats
3/4 dl almond flour
0.5 tbsp coconut oil
1 tbsp agave or other sweetener
1.5 tsp cinnamon

Put the banana slices and raspberries in a baking dish and sprinkle on 0.5 tsp cinnamon. Stir together oats, almond flour, coconut oil, agave and the rest of the cinnamon. Top the bananas and raspberries with the mixture. Bake at 175 C degrees for 15 minutes.


Banan-Hallonsmulpaj

1 stor banan, skivad
3/4 dl havregryn
1 handfull hallon
3/4 dl mandelmjöl
0,5 msk kokosolja
1 msk agave eller annat sötningsmedel
1,5 tsk kanel

Lägg bananskivorna och hallonen i en ugnsform och strö över 0,5 tsk kanel. Rör ihop havregryn, mandelmjöl, kokosolja, agave och resten av kanelen. Toppa bananskivorna och hallonen med blandningen. Baka i 175 C grader i 15 minuter.

8 comments: