Wednesday, March 18, 2015

Tofu Lentil Sauce

En krämig och smakrik sås med bl.a. tofu och röda linser. Jag gillar smaken av senap i såsen och jag använder ca 1 tsk, men ta så mycket du vill. Vill man inte ha tofu kan man använda svamp eller kött om man så vill. Jag serverade såsen tillsammans med pärlcouscous, men ris passar också bra till. 

A creamy and tasty sauce with tofu and red lenses. I like the taste of mustard in the sauce and I use about 1 teaspoon, but use as much as you want. If you do not want to use tofu you can add mushrooms or meat instead. I served the sauce with pearl couscous, but rice would be perfect too.



Tofu-Linssås

250 g tofu, i bitar
1 röd lök, hackad
1 tomat, hackad
1 dl kål, strimlad
1 dl röda linser
3 dl vegetarisk buljong
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
1 dl grädde / sojagrädde
senap
salt
svartpeppar

Värm en stekpanna med lite kokosolja. Stek lök och tomater i en minut. Blanda i kål, röda linser, grönsaksbuljong, tomatpuré och mandelmjöl. Låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt grädden och kryddor. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Servera med ris eller pärlcouscous.


Tofu Lentil Sauce

250 g tofu, cut into pieces
1 red onion, chopped
1 tomato, chopped
1 dl cabbage, shredded
1 dl red lentils
3 dl vegetable stock
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
1 dl cream / soy cream
mustard
salt
black pepper

Heat a skillet with some coconut oil. Stir-fry the onion and tomatoes for a minute. Add the cabbage, red lentils, vegetable stock, tomato paste och mandelmjöl. Let simmer for 15 minutes. Add the cream and spices. Let simmer for another 5 minutes. Serve with rice or pearl couscous. 

No comments:

Post a Comment