Efter att jag har experimenterat med vetegluten, så är det här min favorit. Jag blandade bönor i smeten och tyckte att konsistensen blev så mycket bättre. En smakrik seitanstek. Serveras med fördel med en god sallad eller risotto.

After I have experimented with wheat gluten, this is my favorite so far. I mixed beans in the batter and the texture turned out so much better. A tasty seitan steak. Serve with a delicious salad or risotto. 



Seitanstek

1 burk bönor
3 dl vetegluten
2 tsk mejram
2 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk fem-kryddor
2 dl vatten
2 msk soja
2 msk olja

Mosa bönorna och blanda tillsammans med vetegluten, kryddor, vatten, soja och olja. Knåda i 3 minuter. Forma till en limpa och rulla i aluminiumfolie. Placera limpan i en ugnsform och grädda i 175 C grader i 1 timme. Låt svalna något innan du skär i den.


Seitan Steak

1 can beans
3 dl wheat gluten (1 ¼ cup)
2 tsp marjoram
2 tsp garlic powder
0,5 tsp salt
0,5 tsp five-spice
2 dl water (3/4 cup + 1 tbsp)
2 tbsp soy sauce
2 tbsp oil

Mash the beans and mix together with wheat gluten, spices, water, soy sauce and oil. Knead for 3 minutes. Shape to a loaf and roll in aluminium foil. Put the loaf in a baking dish and bake at 175 C degrees for 1 h. Let cool slightly before cutting into it.