Wednesday, March 4, 2015

Seitan Bolognese

Det är andra gången jag gör seitan och denna gång mixade jag den till små bitar i matberedaren. Mycket lyckat och resultatet blev en seitan bolognese. En proteinrik och god matträtt. 

It is the second time I make seitan and this time I mixed it into small pieces in a food processor. Very successful and the result was a seitan bolognese. A yummy dish high in protein.


Seitan Bolognese

1 loaf seitan, mixed in a food processor
1 red onion, chopped
1 bell pepper, chopped
15 cm zucchini, chopped
1 can diced tomato
2 tbsp tomato paste
mustard
salt
pepper
oregano

Heat coconut oil in a saucepan and add onion, bell pepper, zucchini. Fry for a couple of minutes. Add diced tomato and tomato paste and stir. Add seitan and let simmer for 15 minutes. Stir in mustard and season to taste. Serve with pasta or as a filling in tortilla.


Seitan Bolognese

1 limpa seitan, mixad i en matberedare
1 rödlök, hackad
1 paprika, hackad
15 cm zucchini, hackade
1 burk tärnad tomat
2 msk tomatpuré
senap
salt
peppar
oregano

Värm kokosolja i en kastrull och tillsätt lök, paprika, zucchini. Stek i ett par minuter. Lägg i tärnad tomat och tomatpuré och rör om. Lägg i seitan och låt sjuda i 15 minuter. Rör i senap och krydda efter smak. Servera med pasta eller som fyllning i tortilla.

2 comments: