Monday, March 16, 2015

Rye-Chia Porridge

Något som jag tycker mycket om, men som jag sällan äter är gröt. Alltid när jag gör gröt undrar jag varför det gått så länge sedan sist. Toppa gärna gröten med bär, frukt och gärna jordnötssmör :) Äter du gröt?

I like porridge, but I rarely make it. Always when I make porridge I wonder why it has been so long since last time? Garnish the porridge with berries, fruit and of course peanut butter :) Do you eat porridge?


Råg-Chiagröt

2-2,5 dl vatten
1 dl rågflingor
1-2 tsk chiafrön
salt

Koka upp 2 dl vatten och blanda i rågflingorna. Låt sjuda några minuter och tillsätt sedan chiafrön. Koka ytterligare några minuter. Blanda i mera vatten om det behövs. Salta efter smak. 


Rye-Chia Porridge

2-2.5 dl water
1 dl rye flakes
1-2 tsp chia seeds
salt

Bring to boil 2 dl water and stir in the rye flakes. Let simmer for a few minutes, then add the chia seeds. Let cook for a few minutes more. Add more water if necessary. Salt to taste.

6 comments:

  1. Jag KAN bara inte tycka om gröt. Min sambo äter havregrynsgröt varje dag hela året och mår jättebra av det. Själv petar jag i mig lite risgrynsgröt nån gång, kokt på sojamjölk då. Men gott är det inte. Synd, för det finns ju en massa nyttiga grötar. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så kan det vara :) Men det finns ju så mycket annat gott att äta! Kram

      Delete