Monday, March 23, 2015

Cardamom Buns

Ibland kan jag tycka att det är väldigt gott med enkla, släta bullor. Av denna deg blir det 10 st bullor storlek större. Man kan bra göra dem mindre om man vill. 

Helgen som var gick fort, som vanligt. På lördag färdigställde jag två tårtor med en regnbåge emellan till två 4-åringar. Om du följer mig på instagram har du redan sett en glimt av dem. Jag kommer att blogga om tårtorna senare. Igår, på söndag blev det trappintervaller på morgonen och lite shopping på eftermiddagen. Vi hade ett ordentligt åskväder senare på dagen och det regnade från höger och vänster :) Idag ser det ut att bli soligt. 

Sometimes I think it's very good with simple, smooth buns. This dough gives 10 buns, but you can make them smaller if you wish.

The weekend passed quickly, as usual. On Saturday I finished two cakes with a rainbow between to two 4 year olds. If you follow me on instagram, you have already seen a glimpse of them. I will blog about the cakes later. Yesterday, on Sunday we did stair intervals in the morning and a little shopping in the afternoon. We had thunderstorms later in the afternoon and it rained from the right and left :) Today seems to be sunny.


Cardamom Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp salt
1.5 tsp ground cardamom
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

Mix flour, sugar, salt, cardamom, butter and yeast in a food processor into a crumbly mixture. Add the milk and work together to form a dough. Let the dough rise for 30-60 minutes. Shape the dough into 10 buns and put on a baking sheet lined with parchment paper. Cover with a kitchen towel and let rise for 30 minutes. Brush with egg or water. Bake at 200 C degrees for about 10-15 minutes. 



Släta kardemummabullor

7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1.5 tsk kardemumma
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

Blanda vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt degen jäsa 30-60 minuter. Forma degen till 10 bullor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg eller vatten. Baka i 200 C grader i ca 10-15 minuter.

2 comments:

  1. I made them! I never made lovely buns like this before,...ooh no!
    They are & were amazing & easy to make too! xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm so happy that you're trying my recipes, thank you!

      Delete