Sunday, February 15, 2015

Tofu Stroganoff with tomato and bell pepper

En krämig god sås med smak av tomatpuré och senap kan vara så gott ibland. Och enkel är den att göra också. Stroganoff på svamp funkar också ifall du inte gillar tofu. 

A creamy tasty sauce flavored with tomato puree and mustard can be so good sometimes. And it's so easy to make. Stroganoff on mushrooms works well if you do not like tofu.


Tofu Stroganoff with tomato and bell pepper
2 portions

1 onion
1 small yellow bell pepper
1-2 tomatoes, chopped
300 g tofu, cut into cubes
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
2-3 dl vegetable stock (3/4-1 ¼ cup)
0,5-1 dl soy cream / cream (1/4-1/2 cup)
1 pickled cucumber, chopped
2 tsp mustard

Chop the onion, bell pepper, tomato and tofu. Heat coconut oil in a saucepan and fry the onion, bell pepper, tomato and tofu. Season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with almond flour. Stir for a while and then add the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add soy cream. Add the pickled cucumber, season with mustard, check the taste and let simmer a few more minutes. Serve with cooked quinoa, potatoes or rice.



Tofu Stroganoff med tomat och paprika
2 portioner

1 lök
1 liten röd och gul paprika
1-2 tomater, hackade
250 g tofu, tärningar
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
3 dl grönsaksbuljong
0,5-1 dl sojagrädde / grädde
2 tsk senap

Skär lök, paprika, tomat och tofu i bitar. Värm kokosolja i en kastrull och fräs lök, paprika, tomat och tofu. Krydda med salt, peppar och paprika. Tillsätt tomatpuré och strö över mandelmjöl. Rör om en stund och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10-15 minuter. Tillsätt sedan sojagrädde. Krydda med senap, kontrollera smak och låt sjuda några minuter. Servera med kokt quinoa, potatis eller ris.

4 comments: