Tuesday, February 17, 2015

Shrove Tuesday Muffins

Förutom fastlagsbullor har jag bakat fastlagsmuffins. Har man ont om tid passar det bra att baka muffins istället. Förstås är det inte samma sak som bulla, men ett gott alternativ. Bakar du själv eller har du köpt på något bageri?

In addition to Shrove buns I have baked Shrove muffins. If you are short on time it's perfect to bake muffins instead. Of course it is not the same as the bun, but a good alternative. Do you bake your own buns or do you purchase them from a bakery?


Fastlagsmuffins
5 st

1 ägg
1 dl kokossocker
3 msk kokosolja
3 msk mandelmjölk
1 1/4 dl mandelmjöl
1 dl fullkornsmjöl eller bovetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,5-3/4 tsk kardemumma
0,5 tsk vanilj

mandelmassa
1 dl mandelmjöl
1 dl florsocker
mandelextrakt, valbart

vispad grädde

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Fördela smeten mellan fem muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär av toppen av muffinsen och lägg mandelmassa och vispgrädde på. Toppa med hatten. Strö över lite florsocker.


Shrove Tuesday Muffin
5 pcs

1 egg
1 dl coconut sugar
3 tbsp coconut oil
3 tbsp almond milk
1 1/4 dl almond flour
1 dl whole wheat flour or buckwheat flour
3/4 tsp baking powder
0,5-3/4 tsp cardamom
0,5 tsp vanilla

almond paste
1 dl almond flour
1 dl icing sugar
almond extract, optional

whipped cream

Whisk the egg and sugar fluffy. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Divide the batter between five muffin cups and bake in 175 C degrees for about 15 minutes. Let cool. Cut the top of the muffin and add almond paste and whip cream on the muffin. Top with the hat. Sprinkle with some icing sugar.

6 comments:

  1. De ser jättegoda ut. Här i sjukstugan blir det nog inga semlor, dock...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! Hoppas du mår bättre snart.

      Delete
  2. Yummie här blev det också semlor mums! kram Sofia

    ReplyDelete