Friday, February 27, 2015

Mazarin Cake with Raspberry

En av mina favorit smakkombon har vi här, mandel och hallon. Andra smakkombinationer som jag gillar är choklad-hallon, choklad-lakrits, blåbär-kardemumma, jordnötssmör-choklad. Vilka är dina favoriter?

One of my favorite flavor combo is almonds and raspberries. Other flavor combinations that I like are chocolate-raspberry, chocolate-licorice, blueberry-cardamom, peanut butter-chocolate. What are your favorites?



Mazarin Cake with Raspberry

100 g butter, unsalted
1 dl powdered sugar
1 egg
1 dl flour
50 g almond flour
0.5 dl milk
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla
0.5 tsp almond essence

raspberry jam

glaze:
20 g butter
2 dl powdered sugar
0.5 tsp vanilla
0.5 tbsp water / coffee / orange juice

Preheat the oven to 175 degrees C. Mix butter and sugar in a bowl with a spoon. Add the egg and stir. Add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased baking pan and top with dollops of raspberry jam. Bake for about 15 minutes.

Melt the butter for the icing. Stir in powdered sugar, vanilla and liquid. Spread over the cake.


Mazarinkaka med hallon

100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
50 g mandelmjöl
0,5 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
0,5 tsk mandelessens

hallonsylt

glasyr:
20 g smör
2 dl florsocker
0,5 tsk vanilj
0,5 msk vatten/kaffe/apelsinjuice

Värm ugnen till 175 grader C. Blanda smör och socker i en skål med en sked. Tillsätt ägg och rör runt. Ha i resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord bakform och toppa med klickar av hallonsylt. Grädda i ca 15 minuter.

Smält smöret till glasyren. Rör i florsocker, vanilj och vätska. Bred över den halvvarma kakan.

8 comments: