Monday, February 9, 2015

Chocolate Blueberry Coconut Sticky Cake

Här har vi en väldigt kladdig kaka, men ställer man in den i kylen över natten stelnar den till. Jag gillar kladdiga kakor och gärna tillsammans med glass. Vad sägs om kombinationen choklad, blåbär och kokos?

Here we have a very sticky cake, but if you put it in the fridge overnight it will harden. I like sticky cake and to have a piece with ice cream is perfect. What do you think about the combination of chocolate, blueberry and coconut?


Choklad-Blåbär-Kokoskladdkaka

55 g mörk choklad
2 msk kokosolja (kokossmak)
1 dl kokossocker
2 linfrö-ägg (2 msk linfrömjöl + 5 msk vatten, låt stå i 15 min)
2.5 msk mandelmjöl
1 msk kakaopulver
2 tsk blåbärspulver
1/8 tsk bakpulver
nypa salt

Smält choklad och kokosolja i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Tillsätt linfrö-ägg, mandelmjöl, kakaopulver, blåbärspulver, bakpulver och salt. Rör om. Häll smeten i en ugnsform (15 cm x 15 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 30 minuter. Låt svalna något och ställ sedan i kylen för att svalna helt.


Chocolate Blueberry Coconut Sticky Cake

55 g dark chocolate
2 tbsp coconut oil (coconut flavor)
1 dl coconut sugar (1/2 cup)
2 flax-eggs (2 tbsp flaxseed flour + 5 tbsp water, let sit for 15 min)
2.5 tbsp almond flour
1 tbsp cocoa powder
2 tsp blueberry powder, optional
1/8 tsp baking powder
pinch of salt

Melt the chocolate and coconut oil in a saucepan. Add the sugar and stir. Add the flax-eggs, almond flour, cocoa powder, blueberry powder, baking powder and salt. Stir to combine. Pour the batter into a baking dish (15cm x 15cm) lined with parchment paper. Bake at 175 C degrees for about 30 minutes. Let cool slightly and put in the fridge to cool completely.

6 comments: