Monday, December 15, 2014

Vegetable Pies with Gluten-Free Pie Crust

Jag bakade häromdagen pajer fyllda med ugnsrostade grönsaker. Men man kan fylla dem med vad som helst. Kanske kunde man fylla dem med rotfrukter och pepparkakskrydda till julen eller göra dem till nyår med en god ostfyllning. Pajskalet går att grädda på förhand, i fall man vill fylla skalen med en kall fyllning eller använda dem till dessert. 

I baked the other day pies stuffed with roasted vegetables. But you can fill them with anything. Maybe you could fill them with root vegetables and gingerbread spice for Christmas or make them for the New Year with a good cheese filling. The pie crust can be baked in advance, in case you want to fill the crust with a cold filling or use them for dessert.



Vegetable Pies with Gluten-Free Pie Crust

oven roasted vegetables (bell pepper, zucchini, aubergine, onion)

pie crust:
5 dl almond flour
2 tbsp coconut oil
1 egg
1/4 tsp salt

For the crust put all the ingredients in a bowl and stir with a spoon until the mixture forms a ball. Press dough into a 22 cm pie dish or use several small ones. Fill the pie with the vegetables and top with cheese. Bake at 175° C for 15 minutes.


Grönsakspajer med glutenfritt pajskal

ugnsrostade grönsaker (paprika, zucchini, aubergine, lök)

pajskal:
5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 ägg
1/4 tsk salt

För pajskalet lägg alla ingredienser i en skål och rör om med en sked tills blandningen bildar en boll. Tryck degen i en 22 cm pajform eller använd flera små formar. Fyll pajen med grönsaker och toppa med ost. Baka i 175 ° C för 15 minuter.

2 comments:

  1. Nämen de här ser ju smarrigt ut! Jag provade att göra glutenfritt bröd i helgen med rismjöl, bovetemjöl och psyllium husk, något av de tre lämnade en bismak som jag inte gillar. Men det gjorde inget, för den som är glutenkänslig gillade dem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Bovetemjöl har en speciell smak, så kanske det var det du inte gillade.

      Delete