Friday, December 12, 2014

Oven Roasted Garlic

Har du testat att ugnsrosta vitlök? Vitlöken får en söt och karamelliserad smak och passar bra att använda i soppa, i hummus, på bröd eller varför inte äta som ett snack. Rostad vitlök är mycket mildare i smaken jämfört med rå vitlök. Känner du att du har en förkylning på kommande, ät några rostade vitlökar :) Man kanske inte doftar det godaste efter att man ätit dessa, men enligt folktron hålls vampyrerna borta :) Ha nu en bra dag, med eller utan vitlök!

Have you tried to oven roast garlic? The garlic will get a sweet and caramelized flavor and is well suited to use in soups, in hummus, on bread or why not eat as a snack. Roasted garlic is much milder in flavor compared with raw garlic. Do you feel that you have a cold coming on, eat some roasted garlic :) You might not smell the most delicious after eating them, but according to popular belief it will keep the vampires away :) Have a good day, with or without garlic!



Oven Roasted Garlic

garlic
oil
sea salt

Preheat the oven to 175 C. Cut the top off the head of the garlic and put them with the cut side up on a baking sheet lined with parchment paper. Drizzle with oil and sprinkle on a little salt. Bake in the oven for 30 minutes. Use in hummus, in soups, in sauces, on bread.


Ugnsrostad vitlök

vitlök
olja
havssalt

Sätt ugnen på 175 C. Skär av toppen på huvudet av vitlöken och lägg dem med snittsidan upp på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla med olja och strö på lite salt. Rosta i ugnen i 30 minuter. Använd i hummus, i soppa, såser, på bröd.

4 comments:

  1. Vilka vackra foton! Det blir ju såå gott med rostad vitlök. Man kan nästan inte tro att det är samma lök.

    ReplyDelete
  2. Älskar rostad vitlök:) Och just förra fredag hade de det på Finska ambassadens självständighetsfest buffet:)

    ReplyDelete