Today's recipe is influenced by India and its spices. Serve with rice or quinoa. Usually you don't need many ingredients to make a tasty dish. Cumin is a spice I like to use and it gives a lot of flavor.
Easy Sauce with Vegetables
1 red onion, chopped
0,5 tsp cumin seeds
0,5 tsp mustard seeds
1 small red bell pepper, chopped
1-2 carrots, grated
1 can of tomatoes, diced
2 dl beans
salt
black pepper
ground cumin
Heat a sauce pan with some oil and fry the onion until soft.
Add the cumin and mustard seeds and fry for 30 s. Add the pepper, carrot, and
tomatoes and cook for 15 minutes. Add the beans and season to taste. Add some
water if you want a thinner sauce.
Enkel sås med grönsaker
1 rödlök, hackad
0,5 tsk spiskumminfrön
0,5 tsk senapsfrön
1 liten röd paprika, hackad
1-2 morötter, rivna
1 burk tomater, tärnad
2 dl bönor
salt
svartpeppar
mald spiskummin
Värm en kastrull med lite olja och stek löken tills den är
mjuk. Tillsätt kummin- och senapsfrön och stek i 30 sekunder. Tillsätt paprika,
morot och tomater och koka i 15 minuter. Tillsätt bönor och krydda efter smak.
Lägg till lite vatten om du vill ha en tunnare sås.
8 Comments
Gott med lite indiskt. Du, varför heter det Kellysås? Aldrig hört talas om.
ReplyDeleteJa, visst är det. Gå in hos martenssonskok.blogspot.se för att läsa deras berättelse :)
DeleteHej! Använder du kummin eller spiskummin? I texten står det sistnämnda, men i receptet det förstnämnda. Det är ju två helt olika kryddor. :)
ReplyDeleteHej! Ja, det är spiskummin jag använt här :)
DeleteMm, vegetariska grytor är perfekt! Indisk mat är jag faktiskt inte så van vid, tror bara jag ätit det någon gång men det var verkligen gott :-)
ReplyDeleteJag gillar indiskt, men vill inte ha det för spicy :)
DeleteGahhh vad gott : ) du kan du finis! kram Sofia
ReplyDeleteTack dina du! Kram
Delete