Tuesday, December 23, 2014

Chocolate Gingerbread Drink

Ett alternativ till glögg, i fall man inte gillar just glögg, är denna chokladdryck med smak av pepparkaka. Drycken är gjord på cashewnötter, dadlar, carobpulver, pepparkakskrydda, apelsinjuice och vatten. Mycket gott!

An alternative to mulled wine, in case you do not like mulled wine, is this chocolate drink with the taste of gingerbread. The drink is made with cashews, dates, carob powder, gingerbread spice, orange juice and water. Very good!


Chocolate Gingerbread Drink

1 dl cashews, soaked and rinsed
3 dates, pitted
1 tbsp carob powder
juice from 1 orange
2 dl water
1/4 tsp gingerbread spice

Mix all the ingredients in a blender until smooth. If you mix it longer it will heat up a little. Pour into a glass and drink straight away or put in the fridge to cool.


Choklad-Pepparkaksdryck

1 dl cashewnötter, blötlagda och sköljda
3 dadlar, urkärnade
1 msk carobpulver
saften av 1 apelsin
2 dl vatten
1/4 tsk pepparkakskrydda

Blanda alla ingredienser i en mixer tills slät. Om du mixar en längre tid kommer den att värmas en aning. Häll i ett glas och drick eller ställ i kylen för att kallna.

10 comments:

  1. Låter verkligen som ett spännande alternativ! Önskar dig och din man en fin julhelg! Stor julkram och tack för alla härliga recept du delat med dig av under året!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Kjersti! Jag får tacka dig också för all inspiration du ger. God jul och kram!

      Delete
  2. God jul min sköna bloggböna kram Sofia mums med choklad

    ReplyDelete
  3. Spännande och så gott med pepparkakssmaken!
    Vi önskar dej en riktigt GOD JUL, ha det skönt
    julkramar från Mårtenssons

    ReplyDelete
  4. I made it & loved every sip, dear Katarina! xxxx

    ReplyDelete