Saturday, December 13, 2014

Chocolate Gingerbread Bliss Balls

Idag firas Lucia och många äter troligen lussebullar. I Finland är det inte så vanligt med just lussebullar, så jag tror att det är en orsak till att jag inte är så förtjust i dem. Eller så kan det vara att jag aldrig fått smaka på goda sådana :) Jag bjuder på energibollar med smak av kakao och pepparkaka dagen till ära. Om man vill ha lyxigare bollar kan man doppa dem i smält choklad.

Today Lucia is celebrated and many of you are probably eating saffron buns. In Finland it is not so common with saffron buns, so I think that's the reason why I'm not so fond of them. Or it could be that I never had a taste of good ones :) Today I give you a recipe for energy balls flavored with cocoa and gingerbread to honor the day. If you want you could dip them in chocolate to make them extra yummy.


Chocolate Gingerbread Bliss Balls

1,5 dl almond flour (2/3 cup)
1 dl raisins (1/2 cup)
1 tbsp cacao powder
1.5 tsp gingerbread spice
1 tsp coconut oil
pinch of salt
vanilla
water

Mix all the ingredients in a food processor. Add water until you get a sticky mixture. Shape into balls. Store in the fridge.


Choklad-Pepparkaksbollar

1,5 dl mandelmjöl
1 dl russin
1 msk kakaopulver
1,5 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kokosolja
nypa salt
vanilj
vatten

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt vatten tills du får en klibbig blandning. Forma till bollar. Förvara i kylen.

6 comments:

 1. Ser goda ut, jag ska nog ta och testa receptet till jul"bak". Jag älskar lussekatter om jag bakar de själv, de köpta är alldeles för ofta torra och tråkiga. Veganska lussebullar blir dock inte goda, tycker jag, goda lussebullar kräver både kvarg och ägg för att bli saftiga.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Marikka! Jag har sett olika recept på lussekatter och vissa säger att kvarg behövs och andra att det inte behövs :) Det är säkert en smaksak.

   Delete
 2. Fin bild och dina bollar ser goda ut.Och bra Lucia-dag!

  ReplyDelete