Thursday, November 20, 2014

Tofu Masala

Jag lagar gärna indisk mat och vi bor nära Little India, så bl.a. alla kryddor finns nära till hands. Mina indiska maträtter är milda till smaken, så vill du ha en mera spicy smak öka på chilin. Den här maträtter skall egentligen göras med paneer, men jag valde att ha i tofu. 

I like to cook Indian food and we live near Little India, so I have all the right spices close at hand. My Indian dishes are mild to the taste, so if you want a more spicy flavour add more of the chilli. This dish should be done with paneer, but I chose to use tofu.


Tofu Masala
2 portions

250 g tofu, diced
1-2 tbsp coconut oil
1 red onion, chopped finely
2 tsp garlic-ginger paste
1,5 tbsp cashew butter
4 tomatoes, pureed
0,5 tsp chili (or after taste)
1 tsp garam masala
salt, if needed

Stir fry the tofu until they are golden brown. Put aside. Heat a skillet with some oil. Add onion and garlic-ginger paste and fry for 4 minutes. Add cashew butter and fry for a couple of minutes. Add the tomato puree, chili and garam masala and fry until oil starts to separate from the puree, it will take around 3-4 minutes. Add tofu and cook for 5 minutes or until you get the desired consistency of gravy. Serve with rice / naan.


Tofu Masala
2 portioner

250 g tofu, tärnad
1-2 msk kokosolja
1 rödlök, finhackad
2 tsk vitlöks-ingefärapasta
1,5 msk cashewsmör
4 tomater, mixade med handmixer
0,5 tsk chili (eller efter smak)
1 tsk garam masala
salt, om det behövs

Stek tofubitar i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan. Värm en stekpanna med lite olja. Lägg i lök och vitlök-ingefärapasta och stek i 4 minuter. Blanda i cashewsmör och stek ett par minuter. Tillsätt tomater, chili och garam masala och stek tills oljan börjar separera från tomaterna, det tar cirka 3-4 minuter. Lägg i tofu och koka i 5 minuter eller tills du får en önskad konsistens på såsen. Servera med ris / naan.


No comments:

Post a Comment