Friday, November 21, 2014

Pizza on rye bread

Idag är det fredag vilket betyder pizzakväll hemma hos många. Jag testade att göra pizza på rågbröd och det blev förvånansvärt gott, något jag verkligen kan rekommendera. En nyttigare variant på pizza helt enkelt. Man får faktiskt tag på finskt rågbröd i Singapore. Brödet är från Fazer och de heter ekologiska råghalvor. 

Today is Friday which means pizza dinner for many. I made pizza on rye bread and it was surprisingly good, something I can really recommend. A healthier twist on pizza. You actually get Finnish rye bread in Singapore. The bread is from Fazer and they are called organic rye bread.



Pizza på rågbröd

rågbröd
tomatsås
paprika
tomat
lök
riven ost

Värm ugnen till 200 C. Bred tomatsås på rågrödsskivorna och toppa med grönsaker och riven ost. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. 



Pizza on rye bread 

rye bread 
tomato Sauce 
paprika 
tomato 
onions 
grated cheese 

Preheat the oven to 200 C. Spread tomato sauce on the bread and top with vegetables and grated cheese. Bake in the oven for about 15 minutes.

4 comments:

  1. Oj varför har vi inte Fazers rågbröd här också...(choklad har vi nog..)
    När jag ännu bodde i Finland gjorde jag ofta pizza med Reissumies-bröd. Det passade även min son,som inte var så tokig i rågbröd;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fazers choklad har vi också. Dessa påminner om reissumies, vilka är så goda!

      Delete