Saturday, November 15, 2014

Carrot Pulp Crackers

Det blir en hel del pulpa över när man gör juice. Ett tips är att använda pulpan till att köra knäckebröd. Gott, enkelt och då behöver man inte kasta bort något. 

You get a lot of pulp when making juice. One tip is to use the pulp to make crackers. Delicious, simple and on, you do not have to throw anything away.


Carrot Pulp Crackers

4 dl carrot pulp (1 2/3 cup)
2 dl ground flaxseed (3/4 cup + 1 tbsp)
2 tbsp chia seeds
0,5 dl pumpkin seeds (1/4 cup)
0,5 dl sunflower seeds (1/4 cup)
0,5-1 tsp salt
1-1,5 dl water

Preheat the oven to 150 C. Put all the ingredients, except for water, in a bowl and mix. Add a little water at a time until the mixture becomes batter-like. Allow the mixture to sit for 5-10 minutes. Spread the mixture on a baking sheet lined with parchment paper. Score the bread with a knife and bake in the oven for about 60-70 minutes.


Morotsknäcke av pulpa

4 dl morotspulpa
2 dl malda linfrön
2 msk chiafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5-1 tsk salt
1-1,5 dl vatten

Sätt ugnen på 150 C. Lägg alla ingredienserna, förutom vatten, i en skål och blanda. Tillsätt lite vatten i taget tills blandningen blir smetliknande. Låt blandningen stå 5-10 minuter. Bred ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skär i rutor med en kniv och grädda i ugnen i ca 60-70 minuter.

8 comments:

  1. Vilket bra tips! Brödet ser ju jättefint ut. Ha en härlig helg! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Kjersti! Hoppas du får en fin födelsedag :) Kram!

      Delete
  2. What a clever idea! Well done,dear!
    Hugs!

    ReplyDelete
  3. Jag gör också alltid kex av pulpan,eller gjorde,för har fortfarande inte köpt en ny saftmaskin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visst är det bra att kunna använda resterna.

      Delete
  4. Men åh vilket bra tips, det måste jag testa nästa gång! Kram från mig.

    ReplyDelete