Sunday, October 19, 2014

Butter Croissants with coconut sugar

Jag bakar croissanter regelbundet, fryser in dem ogräddade och gräddar dem till helgfrukosten. Denna gång använde jag kokossocker och en del av vetemjölmängden ersätta jag med fint fullkornsmjöl. Det blev mycket lyckat och något jag kommer att fortsätta göra. Här har du mitt recept och om du gillar croissanter så tycker jag att du skall testa att baka dem själv. Ibland köper jag färdiga, men jag blir oftast besviken då de är torra och smakar inte så mycket. Hemmagjorda är bäst!

I bake croissants regularly, I freeze them unbaked and bake them for weekend breakfast. This time, I used coconut sugar and part of the wheat flour I replaced with fine wholewheat flour. It was very successful and something I will continue to do. Here's my recipe and if you like croissants, I think you should try to bake them yourself. Sometimes I buy ready-made, but I'm usually disappointed when they are dry and does not taste that much. Homemade is the best!



10 comments:

  1. Åh vad gott, det måste jag göra igen! Är ju perfekt att ta fram en helgfrukost.

    ReplyDelete
  2. Så fina croissants:) Jag älskar kokossocker;det är bara ganska dyrt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack. Ja, tyvärr är det dyrare än vitt socker.

      Delete
  3. VÄRLDSKLASS vilka fina och de ser urgoda ut, gahhh vill ha! kram Sofia

    ReplyDelete
  4. Du är riktig grym på croissants.Ser ju ut som köpebröd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men tack snälla du! Jag bakar dessa godsaker ganska ofta :)

      Delete