När jag gjorde raw hallon-mandelglassen ville jag också göra sandwichglass. Enkelt och fräscht. 

When I made raw raspberry-almond ice cream, I also wanted to make ice cream sandwiches. Simple and fresh. 


Raw Sandwichglass

1 dl mandel eller cashewnötter
2 Medjool dadlar, urkärnade
1 msk osötat kakaopulver
nypa salt 
vatten, om det behövs

raw hallon-mandelglass

Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt dadlar, kakao och salt och mixa tills allt är fint hackat. Om det behövs tillsätt lite vatten för att få en kladdig blandning. Tryck blandningen ut på ett bakplåtspapper och gör små runda cookies som du fyller med glass. Ät genast eller ställ i frysen.



Raw Ice Cream Sandwich 

1 dl almonds or cashews 
2 Medjool dates, pitted 
1 tbsp unsweetened cocoa powder 
pinch of salt 
water, if needed 

raw raspberry-almond ice cream 

Mix the nuts in a food processor. Add the dates, cocoa and salt and mix until everything is finely chopped. If necessary, add a little water to get a sticky mixture. Press the mixture onto a baking sheet and make small round cookies that you fill with ice cream. Eat immediately or place in the freezer.