Friday, September 12, 2014

Pearl Couscous with oven roasted vegetables and chickpeas

En enkel men mycket god matträtt. Du kan använda vilka grönsaker som helst och ett tips är att använda grönsaker som du redan har i kylen och som kanske behöver användas innan de blir dåliga. 

A simple, yet delicious dish. You can use any vegetables that you like and one tip is to use vegetables that you already have in the fridge and which you might need to be used before they go bad.



Pearl Couscous with oven roasted vegetables and chickpeas

pearl couscous
yellow bell pepper
green bell pepper
zucchini
cherry tomatoes
red onion
garlic cloves
chickpeas
salt
pepper

Cook the couscous according to package instructions (I usually use a little more water, to get it creamier). Cut the bell peppers, zucchini, tomatoes, onion in pieces. Put them on a baking sheet together with the garlic cloves and drizzle with oil and sprinkle on salt and pepper. Bake for about 20 minutes in 200 C. Mix the vegetables and chickpeas with the couscous and season to taste.


Pärlcouscous med ugnsrostade grönsaker och kikärtor

pärlcouscous
gul paprika
grön paprika
zucchini
körsbärstomater
rödlök
vitlöksklyftor
kikärtor
salt
peppar

Koka couscous enligt förpackningens anvisningar (jag brukar ta lite mera vatten, för då blir det krämigare). Skär paprika, zucchini, tomater, lök i bitar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlök och ringla över olja och strö på salt och peppar. Grädda i ca 20 minuter i 200 C. Blanda grönsaker och kikärtor med couscous och krydda efter smak.

2 comments: