Inspirerad av det thailändska köket gjorde jag en curry med tofu och grönsaker. Curryn har en exotisk smak av kokosmjölk och röd curry pasta. Vilka grönsaker du använder är helt upp till dig, kanske kylskåpet behöver rensas, så använd det du har. Smaka av och tillsätt mera röd curry pasta om du vil ha en hetare sås. Kom ihåg att smaken på såsen blir mildare då den äts med något annat, t.ex råris. Denna maträtt är mitt bidrag till Gröna Skafferiets vegomattävling.

Inspired by Thai cuisine, I made a curry with tofu and vegetables. This curry has an exotic taste of coconut milk and red curry paste. What vegetables you use is entirely up to you, use what you have in the fridge. Taste the sauce as you cook, and add more red curry paste if you wish to have a hotter sauce. Remember that the flavor of the sauce becomes milder when eaten with something else, such as brown rice. This dish is my contribution to Gröna Skafferiets Veggie Food Competition.



Massaman Tofu Curry

kokosnötolja
250 g fast tofu, tärnad
1 msk curry
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 paprika eller en blandning av röd och gul paprika, skivad på längden
1,5 dl kål, hackad
15 cm bit av zucchini, hackad
1 dl gröna bönor, hackad
1-2 msk röd currypasta eller massaman curry pasta
4 dl kokosmjölk
en nypa kokossocker, valbart

Värm kokosolja i en stekpanna. Lägg i tofu och curry. Stek tills tofun tagit lite färg. Ställ åt sidan. Värm kokosolja i en stekpanna, tillsätt lök och vitlök. Stek i ett par minuter. Tillsätt resten av grönsakerna och stek i 5 minuter. Lägg i currypasta, kokosmjölk och kokossocker. Koka i 10-15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Blanda i tofu och lite vatten om såsen är för tjock. Servera med råris / quinoa.


Massaman Tofu Curry

coconut oil
250 g hard tofu, diced
1 tbsp curry powder
1 red onion, chopped
1 clove of garlic, chopped
1 bell pepper or mix of red and yellow bell peppers, sliced
1,5 dl cabbage, chopped
15 cm piece of zucchini, chopped
1 dl green beans, chopped
1-2 tbsp red curry paste or massaman curry paste
4 dl coconut milk
sprinkle of coconut sugar, optional

Heat coconut oil in a skillet. Add the tofu and curry. Fry until golden. Set aside. Heat coconut oil in a skillet, add onion, and garlic. Fry for a couple of minutes. Add the rest of the vegetables and fry for 5 minutes. Add curry paste, coconut milk and coconut sugar. Cook for 10-15 minutes or until the vegetables are tender. Add the tofu and some hot water if the sauce is too thick. Serve with brown rice/quinoa.