Thursday, September 11, 2014

Geneva and hiking

Veckan innan vi flyttade till Singapore reste vi till Geneve på semester. Vi gillar att vandra i berg och vara ute i naturen. En dag tog vi tåget från Geneve till Montreux, vilket tog 1 timme. Målet var att bestiga Rochers de Naye, 2,042m. Vi hade laddat väskan med vatten, frukt och nötter, för vi visste att det skulle ta några timmar att bestiga berget och komma upp till toppen. Det var uppför nästan hela vägen, endera trappor eller väg. Så en bra grundkondition krävs. Vi gick genom skog, genom små byar med vackra utsikter. På vägen hittade vi hallon och smultron som var så goda. Att gå upp till toppen tog oss nästan 5 timmar och känslan att ha nått upp var mäktig. Man känner sig stolt och glad att man klarat det. Väl uppe njöt vi ytterligare av utsikten och av morotskaka/chokladkaka från caféet. Och just i den stunden, när energin var låg, kändes det att jag åt världens godaste kaka :) 

Vi tog tåget ner tillbaka till Montreux, vilket tog ca 1 timme. Man kan välja att ta tåget upp och gå ner eller göra så som vi gjorde, gå upp och ta tåget ner. 

I Geneve bodde vi i gamla staden, nära St Peters Katedral. Staden har ett bra utbud av shopping och det finns allt från förmånliga till dyra affärer. På matmenyn serveras raclette, fondue, kött, fisk och korv. Vi hittade också vegetarisk mat, även om alla restauranger inte hade det alternativet.




Bovetepannkaka med ratatouille och stekt ägg
Buckwheat Pancake with ratatouille and fried egg

Crepe med sylt
Crepe with jam


Salladsbuffé
Salad buffé

Champagne och jordgubbar på min födelsedag
Champagne and strawberries on my birthday






Ännu liten bit kvar, masten som syns på vänster sida var vårt slutmål
Still a way to go, the mast visible on the left side was our ultimate goal


The week before we moved to Singapore, we traveled to Geneva on vacation. We like to hike in the mountains and enjoy being outdoors. One day we took the train from Geneva to Montreux, which took 1 hour. The goal was to climb Rocher the Naye, 2,042m. We had loaded our bag with water, fruit and nuts, because we knew it would take a few hours to climb the mountain and get to the top. It was uphill most of the way, either stairs or road. So a good basic exercise is required. We walked through forest, through small villages with beautiful views. On the way we found raspberries and wild strawberries that were so good. Going up to the top took us almost 5 hours and the feeling to have reached the top was powerful. You feel really proud and happy that you made ​​it. Once up we enjoyed the views and the carrot cake / chocolate cake we had at the café. And right at that moment, when the energy was low, I felt that I ate the world's most delicious cake :) 




We took the train back down to Montreux, which took about 1 hour. One can choose to take the train up and walk down, or do as we did, walk up and take the train down. 

In Geneva, we lived in the old city, close to St Peter's Cathedral. The town has a good range of shopping and there's everything from inexpensive to expensive shops. On the food menu you were served raclette, fondue, meat, fish and sausages. We found also vegetarian food, even if all restaurants did not have that option.

4 comments:

  1. Vackra bild:) Bodde en tid i Montreux,då när jag var 14 år gammal,och har inte varit där efter det..

    ReplyDelete
  2. Vilken underbar natur, härligt med sådant landskap. Ankis syrrson bodde och jobbade i Schweiz för nåt år sedan och han gjorde en hel del bergsvandringar som denna då också. Maten verkar inte vara fel den heller...

    Kramar

    ReplyDelete