Saturday, August 23, 2014

Tomato Chickpea Coconut Sauce

Tomatbaserade såser är uppskattade hemma hos oss. De är enkla att laga och man får snabbt ihop en sås. Jag tycker om att tillsätta kokosmjölk, för den ger en god smak och passar bra tillsammans med tomat och kikärtor.  

Tomato-based sauces are popular at our house. They are easy to make and you get a sauce ready in no time. I like to add coconut milk, because it gives a good flavor and goes well with tomatoes and chickpeas.


Tomato Chickpea Coconut Sauce
4 portions

1 red onion, chopped finely
1 garlic clove, chopped finely
1 grated carrot
1 can diced tomato
2 dl red lentils, cooked
1,5 dl coconut milk
1,5 dl chickpeas
salt
pepper
chili

Fry the onion and garlic in some coconut oil in a pan. Add the carrot and fry for a minute. Add tomatoes, lentils, coconut milk and chickpeas, let simmer for 15 minutes. Season to taste. Serve with quinoa, with tortilla...


Tomat-Kikärts-Kokossås
4 portioner

1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 riven morot
1 burk tärnad tomat
2 dl röda linser, kokta
1,5 dl kokosmjölk
1,5 dl kikärter
salt
peppar
chil

Fräs lök och vitlök i kokosolja i en kastrull. Tillsätt morot och fräs i en minut. Tillsätt tomater, linser, kokosmjölk och kikärtor, låt sjuda i 15 minuter. Krydda efter smak. Servera med quinoa, med tortilla...

No comments:

Post a Comment