Risoni or orzo that these small grains also are called, is pasta that looks like rice. I chose to mix them in a sauce and it was yummy. Risoni can also be used in soups and casseroles too.
Risoni-Tomato Stew
1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 can diced tomatoes or tomato sauce
0,5 vegetable stock cube
1,5 dl black beans, cooked (2/3 cup)
1 dl risoni (1/2 cup)
water
sambal oelek
peanut butter, optional
salt
pepper
Fry onion and garlic in a pan for a couple of minutes. Add
the tomatoes and the vegetable cube. Let simmer for 10 minutes, then add the
beans and risoni and cook until the risoni is ready. Add water to get a
consistency you like. Season to taste.
Risoni-Tomatgryta
1 liten rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk tärnade tomater eller tomatsås
0,5 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl svarta bönor
1 dl risoni
vatten
sambal oelek
jordnötssmör, valbart
salt
peppar
Fräs lök och vitlök i en kastrull i ett par minuter.
Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 minuter, tillsätt
sedan bönor och risoni och koka tills risonin är klar. Tillsätt vatten för att
få en konsistens som du gillar. Krydda efter smak.
5 Comments
Vad gott det låter!
ReplyDeletewww.healthymaja.devote.se
Tack Maja!
DeleteSer gott ut:)
ReplyDeleteTack, det blev mycket gott!
Deleteså gott.risoni är en favorit här hemma och nu blev ja allt sugen på det.
ReplyDelete