Saturday, August 30, 2014

Risoni-Tomato Stew

Risoni eller orzo som dessa små korn också kallas, är pasta som ser ut som ris. Jag valde att blanda dem i en sås och det blev lyckat. Risoni kan man bra ha i soppa och gratäng också.

Risoni or orzo that these small grains also are called, is pasta that looks like rice. I chose to mix them in a sauce and it was yummy. Risoni can also be used in soups and casseroles too.


Risoni-Tomato Stew

1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 can diced tomatoes or tomato sauce
0,5 vegetable stock cube
1,5 dl black beans, cooked (2/3 cup)
1 dl risoni (1/2 cup)
water
sambal oelek
peanut butter, optional
salt
pepper

Fry onion and garlic in a pan for a couple of minutes. Add the tomatoes and the vegetable cube. Let simmer for 10 minutes, then add the beans and risoni and cook until the risoni is ready. Add water to get a consistency you like. Season to taste.


Risoni-Tomatgryta

1 liten rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk tärnade tomater eller tomatsås
0,5 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl svarta bönor
1 dl risoni
vatten
sambal oelek
jordnötssmör, valbart
salt
peppar

Fräs lök och vitlök i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 minuter, tillsätt sedan bönor och risoni och koka tills risonin är klar. Tillsätt vatten för att få en konsistens som du gillar. Krydda efter smak.

5 comments: